KORONAVÍRUS GYORSTESZT

Koronavírus gyorsteszt
Koronavírus gyorsteszt, PCR, AG -Antigen – vagy Antitest AB szerológiai – IgM és IgG
Besthetics I.M.C Sopron / Kapuvár
Besthetics Medical Centers

Különféle Covid-19 teszteket alkalmazunk:

PCR – (RT-PCR) SARS-CoV-2 vírus örökítő anyagot kimutató vizsgálat.

COVID-19 AG – Antigén vizsgálat, amely hasonlóan a PCR vizsgálathoz a légúti mintákból SARS-CoV-2 fehérjét kimutat eredménykimutatás azonnali 10 perc. közel pontosságú a Pcr Covid teszthez A Pozitiv eseten / tunetesen . 80-96% a Negatív esetekben.

Az AG teszt Előnyei – a mostani felfuto fertőzöttek száma helyzetben azonnali fertőzöttek kiszűrésének alkalmas, javasolt mind a legpraktikusabb PCR tesztre megközelítő pontosságú teszt, koronavírus fertőzés kezdeti gyanús tünetei vagy Kontaktus altal egy fertőzöttel vagy családtag vagy munkahely, iskola, vagy bármilyen Covid-19 fertozes gyanujaban, alkalms. A gyors és azonnali szűrésnek a PCR szuresel szemben amire mar napokat is varnak a leletezésére leállíthatja a esedekes a munkahelyi és a családon belüli további fertőzéseket.

A koronavírus szerológiai AB – ( Antibody )- Antitest Gyorsteszt az ujjbegy megszúrását vett vérből kimutatott  (IgM és IgG) vizsgálat. Azonnali 10 perces eredménykimutatás.

Neutralizing Antibody / Antitest ‘ Gyorstesztleg ujabb pontosítót specifikus. teszt az immunrendszer során termelődő ellenanyagot csak ha átesett a fertőzésen vagy oltas utani pontos állapotot beméri. hogy elegendo E csak A Covid elleni Antitestek mennyisége. 10-15 Perc.

SARS-CoV-2 Neutralizing Antibody Test Kit can quickly and accurately detect neutralizing antibodies. SARS-CoV-2 Neutralizing antibody is an important marker for accessing the effectiveness of the novel coronavirus vaccines. The reagent is for neutralizing antibodies detection in samples from individuals after vaccine injection or removed from COVID-19.

● Sensitivity: >98%

● Specificity: >98%

● Reaction Time: 15min

● Sample: serum, plasma, or whole blood

COVID-19 AG – Antigén + Influenza A+B Egyben 1 Gyorsteszt.

Hogyan válasszunk Codid-19 tesztet Besthetics I.M.C Sopron

Mi az a koronavírus gyorsteszt?

Besthetics Covid-19 test
Besthetics Medical Covid-19 gyorsteszt Sopron

A koronavírus SARS-CoV-2 gyorsteszt az ujjbegy megszúrását vett vérből kimutatott ellenanyag vizsgálat. 10 perces eredmény

Nem a vírust mutatja ki, hanem a vírus szervezetbe jutását követően az immunrendszer során termelődő két ellenanyagot (IgM és IgG).
Az IgM a fertőzés korai szakaszában termelődik és meglévő vagy nemrég lezajlott fertőzésre utal, az IgG valamivel később jelentkezik a fertőzés 5 – 7. napjától termelődik, és hosszú távon a szervezetben maradhat.

Semmilyen vizsgálat nem biztos 100%-ban, de ez a vizsgálat nagy pontosságú nak tekinthető.

Diagnosztikus szenzitivitás és specificitás

Klinikai tanulmányt végeztek 170 vérmintával. A COVID-19 IgM/IgG tesztek eredményeit összehasonlították nukleinsav kimutató tesztekkel (PCR). Az IgM és IgG tesztek diagnosztikus specificitása és szenzitivitása az alábbiak szerint alakult.

IgM kimutatás összehasonlítása:
Referenciák
PCR tesztek kimutatási eredményei Összes eredmény Pozitív Negatív
CORE IgM tesztek eredményei Pozitív 78/ 0 /78 Negatív 5 /87/ 92 Összes eredmény 83 /87 /170

Tehát az IgM kimutatás szenzitivitás 94 % (78/83), az IgM kimutatás specifitása pedig 100 % (87/87), a teljes egyezés pedig 97.1 %-os (165/170)

IgG és IgM kimutatások összehasonlítása Referenciák
SARS-CoV-2 PCR kimutatási tesztek eredményei Összes eredmény Pozitív Negatív CORE IgM és IgG eredményei Pozitív 81 /0 /81 Negatív 2/ 87/ 89 Összes eredmény 83 / 87 /170

Tehát az IgM és IgG kimutatás szenzitivitása 97.6 % (81/83), az IgM és IgG kimutatás specifitása pedig 100 % (87/87), a teljes egyezés pedig 98.8 %-os (168/170)

A vizsgálatok szerint a teszt nem ad keresztreakciót a következőkkel: influenza A vírus, influenza

A koronavírus teszt elvégzését követően kb. 10 perc múlva a kórelőzmény (amely a jelentkezéskor kitöltött kérdőíven szerepel) és a vizsgálat eredménye alapján meg tudjuk mondani hogy az elmúlt időszakban már átesett-e a betegségen, vagy jelenleg is zajlik a betegsége tünetmentesen, vagy azt tudjuk megállapítani, hogy az ön szervezete nem termelt még kimutatható mennyiségű ellenanyagot a vírus ellen.


IgM és IgG kimutatás szenzitivitása
a vírus kimutathatósága a 
fertőzéstől számított 5 + nap elteltével várható

A fertőzés kezdeti szakaszában előfordulhat, hogy a szervezet még nem termel kimutatható mennyiségű ellenanyagot, így a tesztet bizonyos esetekben 1- 2 hét múlva érdemes megismételni.

Kinek javasolt a koronavírus teszt ?

Mindenkinek, aki szeretné megtudni, hogy a szervezete termel-e és ha igen milyen fajta ellenanyagokat a koronavírus fertőzés ellen, azaz tünetmentesen vagy enyhe-középsúlyos, vagy akár influenzaszerű tünetekkel (pl. láz, köhögés, fáradtság, izom vagy végtag fájdalom, mellkasi fájdalom, hidegrázás stb) és ha korábban átesett-e már a koronavírus fertőzésen.

Akinek légúti fertőzésre utaló tünetei, panaszai vannak (hőemelkedés, láz, köhögés, torokfájás, mellkasi fájdalom)
aki az elmúlt 2 hétben külföldön tartózkodott
aki feltehetően érintkezett új koronavírus fertőzött beteggel az elmúlt 2 hétben

Külföldről érkezőknek SARS-CoV-2 covid-19 PCR , Antigen , vagy gyors teszt.

FEKVŐBETEG FELVÉTEL ELŐTT a betegfelvételkor általános előszűrés, illetve koronavírus GYORSTESZT elvégzése kötelező.  javaslatként :  a kórházi ellátást előtt és után igénylő betegeknek is: A SARS-CoV-2 tesztet műtét vagy beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

Fogorvosi beavatkozás előtt vagy utan.

Javasolt:

Bármilyen munkahely ahol többen dolgoznak egy térben, Például minden egészségügyi dolgozóján, Bank, Posta, Futárok, konyhai dolgozok, éttermi dolgozók, kiszolgálok, Üzlet helységek, bevásárló koszpontokban, ügyfél szolgalatok és igy tovább…

Munka ellatoknak:  Nemcsak a magánszemélyek jelentkezhetnek Koronavírus tesztre, Munkáltatók is kezdeményezhetik a munkavállalóiik ellenőrzését, Szabadon kiválaszthatja mely szolgáltató partnerünknél szeretné a koronavírus tesztet elvégeztetni. A lehetőséget munkáltatói célzott szolgáltatásként is javasolt. Kiszállást és csoportos kedvezményes áron végzünk a Koronavírus teszteket.

PCR – Teszt / Az új koronavírus (2019-nCoV) vírus örökítő anyagot kimutató PCR vizsgálat

Besthetics I.M.C és Exoderm I.M.C – Klinikák minden dolgozóján elvégezzük a Covid-19 tesztet, továbbá ingyenessé tesszük minden műtéti eljárásban résztvevő páciensünk számára is.

GyorsTeszt : CE, MHRA, TÜV és OGYI engedély.
Letölthető ; TÁJÉKOZTATÓ – Engedélyek – CE -EU – Brochure

Kerjuk hogy Foglaljon időpontot előre – csak bejelentkezéssel pontos időpontban fogadunk A koronavírus tesztre.  nincs sorban állás

kerdoiv letöltése PDF DOC

Kiskorúak: kiskorú személyt tudunk fogadni csak törvényes képviselőjével (szülő/gyám) .

A tesztek eredményéről hivatalos 3 nyelvű : Magyar / Angol / Német / Orvosi igazolást adunk.

Sopron Besthetics I.M.C

Besthetics I.M.C – International Medical Centers

Tel : +36-99-798-703 / +36-99-798-706 +36-70-720-80-71

Mobil: kizárólag sürgősségi: +36-30-939-44-42

E-mail

Erzsébet Utca 18. Sopron

NYITVATARTÁS Sopron

Hétfő09:00 – 18:00
Kedd09:00 – 18:00
Szerda09:00 – 18:00
Csütörtök09:00 – 18:00
Péntek09:00 – 18:00
Szombat10:00 – 17:00 előre bejelentkezéssel
Vasárnapelőre bejelentkezéssel
Besthetics Medical Centers Sopron Koronavírus teszt NYITVATARTÁS

Időpontfoglalás: Tel : +36-99-798-703 / +36-99-798-706 +36-70-720-80-71

A megadott időpontban jöjjön el – kérjük, lehetőség szerint ne érkezzen az időpontja előtt sokkal korábban. Rendelőnkben egyszerre csak egy személy tartózkodhat, így kérjük kint várakozzon, ha előbb megérkezik. kerdoiv letöltése

Erzsébet Utca 18. Sopron